Follow me

Instagram

Monday, 7 November 2016

Naikan Semangat yang Hilang.




6 Perkara yang korang boleh buat bila korang 'down' :-

1. BUAT HAL SENDIRI yg korang suka. - drink cup of hot coffee/tea, get a massage,
take a longggg shower,
make a snack,
baca buku,
tengok movie.

2. BERGERAK - jogging, jalan-jalan,
menari,
drive to new town (yg ini saya sukaaa! last week pergi Hulu Selangor, hehehe) naik basikal,
swim,
jump rope,
dust the living room... dlln

3. GET CREATIVE - doodle?
visit museum (baru last week buat, hahaha)
create new outfit,
create video,
create new recipe,
kemas rumah.

4. SIBUKKAN KEPALA korg -  write a story (tgh buat :P),
belajar skill baru (masak ke, jahit ke, lukis ke)
pergi kedai buku! korang hidu bau buku puas2,
belek buku puas2,
belek buku kanak2 ke,
research topik yg korang nak buat,
read a good book.

5. BERSOSIAL uols! - pi kacau member korang, whatsapp jelah apa2 paling teruk korang wassap dgn 1 patah perkataan... "Weh, help me!!" comfirm member korg berderu tanya "Awat weh???"... hahahaha.
atau...
counsel someone, hahaha ini pun pernah buat, sudahnya hakak yg pening but puas hati.
lunch date..
buat kek lepas tu hantar kat saya ke...

6. KEAGAMAAN - azam, hari tu korang  pastikan buat solat sunat dan solat on time.
Ngaji walau pun sebaris ayat atau
zikir2.

Kalau tak berjaya juga atasi down korang tu... hakak rasa korang ada masalah jiwa yg teruk ni.


No comments:

Post a Comment

Popular Posts