Follow me

Instagram

Monday, 20 June 2016

Dulu dan sekarang

Ya ampunnn...
Macam jenis sarang dah ada kat dalam blog ni. Sejak2 ada macam2 jenis media sosial ni, saya dah tak reti nak tulis blog dah. Kalau dulu, macam2 kongsi dekat sini. Tapi sekarang, semua up dekat instagram... facebook...
Sebenarnya...
kalau ikut hati...
banyak je nak tulis dan merepek dekat sini. Tapi, dunia sekarang tak macam dulu. Dulu kita bebas je nak tulis apa saja. Tapi sekarang, hakim merata2 tempat. Semua benda kita buat orang nak hakimi. Semua benda kita nak cerita orang nak kritik. Payah, kan? Agaknya sebab itu juga saya pun dah malas nak berblogging.
Satu lagi...
dulu jadi blogger bebas. Bukan penulis novel, jadi saya bebas nak tulis apa. Tapi sekarang, ada mata2 memerhati dan menanti kita buat silap, kemudian kita akan jadi bahan kutukan berjemaah. Jadi, itu salah satunya juga kenapa saya pun dah malas nak berblogging.
Dah jadi penulis ni, haters is every where, takut wakkk! hahaha.
so...
see you next entry.

No comments:

Post a Comment

Popular Posts